top of page
Writer's pictureRodion Schwarz

První rok SCHWARZ CLINIC

Updated: Jan 4

Když jsem v předvečer Nového roku seděl se sklenici dobrého vína u kamen a přemýšlel o uplynulém roce, cítíl jsem hlubokou vděčnost.


Tento rok byl pro mě cestou plnou objevů - od myšlenek Marka Aurelia a Senecy, přes mou pouť do Santiago de Compostela, až po první rok mé kliniky, kterou jsem otevřel v tak neklidných dobách. Přemýšlel jsem o nových lidech, kteří vstoupili do mého života, stejně jako o těch, kteří jej opustili. Říká se, že jste takoví jako pět nějbližších lidí ve Vašem okolí. Já si je již mnohem pečlivěji vybírám.


Myslím si, že přemýšlet nad slovy starých filozofů mě inspiruje a podněcuje hledat v životě rovnováhu a harmonii. Jak říkal Seneca "hlavní není žít dlouho, ale dobře". A můj způsob, jak jsem se tento rok věnoval práci, zdraví a duchovnímu růstu, věřím, že odráží tuto filozofii.


Konec roku je časem bilancování, ale také začátkem nových příležitostí. Proto v novém roce přeji Vám ne to, co si přejete sobě samy, ale to, co skutečně potřebujete - někdy největší dary přicházejí nečekaně a přinášejí s sebou nové možnosti pro růst a pochopení.


Zpětně si uvědomuji, že nejcennější okamžiky tohoto roku nebyly ty, kdy jsem dosáhl velkých úspěchů, ale ty klidné chvíle pohody, sebepoznání a spojení s ostatními. V novém roce si přeji najít více takových okamžiků, pokračovat ve své cestě plné objevů a osobního růstu a být i nadále inspirací pro ty, kteří jsou kolem mě.



508 views0 comments

Comments


bottom of page